14th   EDS Meeting & Postgraduate course u organizaciji Evropskog udruženja digestivne hirurgije – EDS, održava se 2-4. 04. 2020g. u Beogradu.

  • U želji da omogućimo da što više lekara učestvuje na ovom Kongresu, želimo da naglasimo da će Udruženje EDS stipendirati 30 lekara kroz STIPENDIJE ZA PUTOVANJA ( Travel Grants) .

Nadamo se da će iznos ovih grantova biti dovoljan da pokrije većinu troškova koji uključuju kotizaciju, smeštaj i prevoz. Zainteresovane kolege mogu da pošalju svoju prijavu, CV i motivaciono pismo na [email protected].

Detaljnija uputstva i uslove konkurisanja možete naći na www.edsurgery.org. Ova stipendija (travel grant) može biti dodeljena samo EDS članovima. www.edsurgery.org/membership

Visina članarine za mlade kolege iznosi 35 eura na godišnjem nivou, a uključuje i online pretplatu na časopis Digestive surgery.

 

REGISTRACIJA JE OTVORENA na linku:  www.eds2020.org/registration

 

Molimo kolege da se što pre registruju, da bismo mogli na vreme da organizujemo smeštaj, kafe pauze, svečanu večeru i sve  ostalo kako bi im učešće na Kongresu proteklo što ugodnije.

 

AKREDITACIJA KONGRESA/ CME POINTS

  • Kongres je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije, i to sa 15 bodova za predavače, 13 bodova za oralne prezentacije, 11 bodova za poster prezentacije i 10 bodova za pasivno učešće.
  • Takođe, Kongres će biti akreditovan i od strane EACCME sa 13 bodova.

 

PRIJAVA ZA ABSTRAKTE / ABSTRACT SUBMISSION

  • Želimo da vas motivišemo da pošaljete svoje apstrakte u što većem broju. Time će naučni program Kongresa biti bogatiji a vaš apstrakt će biti štampan u ABSTRACT BOOKU koji će biti dostupan na sajtu kongresa.
  • Rok za prijavu apstrakata  je do 28. Februara. Na linku možete da pronađete detaljnije informacije:  https://eds2020.org/abstract-submission/
  • Uputstvo za pisanje apstrakata možete naći na linku:  https://eds2020.org/abstract-instruction/
  • Svi prihvaćeni apstrakti će biti objavljeni u abstract book-u u elektronskoj formi.

 

SMEŠTAJ / ACCOMODATION

  • Za učesnike Kongresa će biti obezbeđen smeštaj u nekoliko eminentnih beogradskih hotela po vrlo pristupačnim cenama. Za detalje pogledajte link sa objasnjenjem  https://eds2020.org/hotels/

 

PREDAVAČI I PROGRAM/ LECTURERS & PROGRAMM

  • S ponosom ističemo da će na Kongresu učestvovati veliki broj eminentnih domaćih predavača (Predrag Peško, Zoran Krivokapić, Srbislav Knežević, Dragutin Kecmanović i mnogi drugi….  (https://eds2020.org/domestic/), kao i stranih predavača (Markus Büchler, Claudio Bassi, Helmut Friess, John Neoptolemos, Christos Dervenis i drugi).
  • Listu stranih predavača mozete pronaći na linku: https://eds2020.org/international/
  • Sve detalje o stručnom programu možete naći na https://eds2020.org/program/

 

Uz srdačan pozdrav, unapred se radujemo susretu i razmeni iskustava sa vama!

 

Prof. dr Dejan Radenković