NAJAVA ODRŽAVANJA “MEĐUNARODNE ŠKOLE MEDICINSKOG  ISTRAŽIVANJA I PISANJA”

Centar za medicinsku edukaciju “Medicinska nadgradnja” čiji su ciljevi unaprjeđenje medicinske nauke, znanja i prakse, prije svega, te provođenje edukativnih projekata o medicinskom istraživanju i pisanju dao je podršku u organizvanju stručnog sastanka u Novoj Biloj. Bila je ovo i prilika da se najavi “Međunarodna škola medicinskog istraživanja i pisanja” koja se planira održati  27. i 28.04. 2019. godine u Konjicu, u sredini Bosne i Hercegovine i uz učešće polaznika iz cijele regije. Misija Organizatora Škole je omogućiti profesionalni razvoj stručnjaka koji će zadovoljiti potrebe i izazove u struci, te uticati na unaprjeđenje medicinske nauke, znanja i prakse. Renomirana voditeljica škole prof.dr Livia Puljak, iz Hrvatske i predavači prof.dr Matko Marušić, Hrvatska, prof.dr Gordana Teofilovski-Parapid, Srbija,  akademik prof.dr Enver Zerem, prof. dr Jugoslav Stahov i prof.dr Samir Delibegović, Bosna i Hercegovina, svrstavaju ovu školu među značajne stručne skupove.

 

“Bez napretka nauke i objavljivanja stručnih radova i originalnih naučnih članaka, po standardima, na međunarodnom nivou male su šanse za napredak naše medicine uopšte” rekao je  Prof.dr. Samir Delibegović, Predsjednik CME Medical Upgrade.

U okviru Škole polaznici  stiču informacije: o osnovama  naučnog istraživanja i medicinskog pisanja, o  upotrebi software-a i statističkih testova, vrstama studija, časopisima i publiciranju,  postavljanju hipoteza, prikupljanju podataka i obradi svih potrebnih informacija. Obiman sadržaj znanja datog u školi otvara put za objavu radova u časopisima sa impakt faktorom.

Center for Medical Education Medical Upgrade je za sve informacije dostupan na adresi: [email protected]; ili Facebook: CME Medical upgrade.